Veelgestelde vragen | Podolympia

Veelgestelde vragen

Heb je het antwoord op uw vraag niet op de website gevonden? 

We hebben hieronder de meest gestelde vragen beantwoord.

Op een behoorlijke vraag volgt een behoorlijk antwoord.
Euripides

De levensduur van op maat gemaakte zolen wordt geschat op 2 tot 3 jaar. Vanuit de praktijk sturen we na 1,5 jaar een bericht uit naar u dat het tijd is voor een controle. Tijdens dit consult bekijken we de stevigheid en functie van uw zolen. Waarna we besluiten om de zolen af te bouwen, aan te passen, op te frissen of nieuwe aan te meten.

6 weken nadat u het eerste paar zolen heeft afgehaald, wordt er een controle afspraak ingepland. Tijdens dit consult overlopen we de therapie. We beluisteren uw ervaring en zoeken oorzaken van eventuele problemen op. Moeten de zolen nog bijgesteld worden dan voeren we dit eerst uit. Bent u tevreden van de therapie dan kan u in het controleconsult aangeven dat u een 2e paar wenst. Wenst u hier later over te beslissen dan kan u ons via telefoon of email laten weten dat u een 2e paar zolen wenst. Er worden dan afspraken gemaakt om de zolen op de praktijk af te halen of ze op te sturen naar uw thuisadres.

Neen, zolen passen niet in al uw schoenen. Dit komt doordat u schoenen zal hebben waar geen standaard inlay in ligt. Hierdoor kan u geen ruimte winnen in uw schoen. Als u uw op maat gemaakte zool hier bij steekt kan het een beknellend gevoel geven aan uw tenen en wreef. Daarom adviseren we steeds schoenen met uitneembaar voetbed te gebruiken. Heeft u deze schoenen niet, dan adviseren we om nieuwe schoenen te kopen met een uitneembaar voetbed. Pas deze schoenen met uw zolen in de schoenwinkel. U winkelt best 's namiddags, omdat voeten later op de dag kunnen opzwellen door vocht.

Sport en werkschoenen hebben vaak andere eigenschappen dan de meeste dagdagelijkse schoenen. Sportschoenen hebben vaak een smaller voetbed, denk hierbij aan voetbalschoenen die nauw om de voet zitten. Daarom gebruiken we bij sportschoenen een smallere leest waardoor de zool mooi in de schoen past en de correcte functie kan uitoefenen. Daarnaast kan uw sportzool uit een ander materiaal en vorm bestaan voor betere prestaties tijdens het sporten.

Werkschoenen zijn een gecertificeerd product en voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Daarom dat uw op maat gemaakte zool voor uw dagelijkse schoenen niet in uw werkschoenen mogen. Men breekt de veiligheidsnormen waardoor de certificatie vervalt. Zolen voor in uw werkschoenen dienen te voldoen aan bepaalde eigenschappen naar vorm en materiaal.

Uw factuur via Infomedics:

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Uw gegevens zijn veilig

Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op https://www.infomedics.nl/infomedics-en-privacy.

Uw rekening op papier of online?

Als u uw rekening online wilt afhandelen heeft onze praktijk uw e-mailadres en uw mobiele telefoon-nummer nodig. Deze gegevens worden door Infomedics gebruikt om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaar staat. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Wilt u uw rekening liever op papier ontvangen, dan kunt u dat op uw portaal zo instellen. Meer informatie vindt u op https://www.infomedics.nl/.

Betalingsregeling

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 036-2031900. Zij kunnen u helpen met  een betalingsregeling.

Als de toplaag lost lijmen we hem terug vast. Is het een klein stukje dat lost? Ga gerust zelf aan de slag met een stevige universele lijm. Lost de toplaag over een groot deel? Neem contact op via telefoon of email.

De zwart lederen toplaag geeft soms af. Dit komt door de chemische reactie die ontstaat na transpiratie van de voeten. Het is verstandig een andere toplaag te gebruiken of de zool af te schermen door er een kousenvoetje over heen te trekken.

Podotherapie wordt veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Declaratie bij uw zorgverzekeraar gaat niet rechtstreeks. U dient zelf uw factuur bij uw zorgverzekeraar te declareren. Bent u diabetespatiënt? Dan krijgt u mogelijk ook een vergoeding vanuit de basisverzekering.
Wilt u een indicatie krijgen van de hoogte van de vergoeding die u krijgt? Een actueel overzicht kunt u vinden op ons vergoedingsoverzicht.