Werkschoenen en podotherapie | Podolympia

Werkschoenen en podotherapie

Draagt u werk- of veiligheidsschoenen? Loopt u de hele dag rond op het werk? Heeft u klachten aan voet, enkel, knie, heup of lage rug?

Welke zolen mogen in de werkschoenen?

Een op tien werknemers draagt steunzolen in hun werk- of veiligheidsschoenen. Door een Europese wetgeving is het niet toegelaten om je eigen zolen in je werk- of veiligheidsschoenen te steken. Die wetgeving certificeert de schoen zoals die wordt verkocht. Wanneer je de schoen wijzigt door er een zool aan toe te voegen, vervalt het veiligheidscertificaat tenzij de aanpassingen volgens een strikte procedure verlopen.

Ieder schoenmerk heeft daarvoor een eigen procedure. Bij Podolympia kan je terecht vooreen veertigtal verschillende merken werkschoenen. De zolen worden afgeleverd met een uniek certificaat of conformiteitsverklaring. Hierdoor voldoet de werk- of veiligheidsschoen aan de Europese wetgeving omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen t.h.v. de voeten.

Werknemer

Heb je een beroep waarin je vaak rechtstaat? Dan draag je best zolen in je werkschoenen, aangezien je er acht uur per dag op rondloopt. Een zool corrigeert de voetstand tijdens deze belasting.

Neem zeker je werkschoenen mee wanneer je naar de podotherapeut gaat. Die gaat na of deze schoenen voor jou geschikt zijn en of we er een correcte gecertificeerde zool voor kunnen maken.

 

Werkgever

Heeft u werknemers in dienst die nood hebben aan steunzolen? Dan kunnen uw werknemers bij ons terecht in de praktijk, of kunnen we op locatie komen opmeten. 

Contacteer ons voor verdere informatie via contact@podolympia.nl of 0164/312312.